מדריכים לטיפוח השיער

פתרון לשיער שומני: וגם איך לטפל בקרקפת שומנית


הזינו את כתובת המייל כדי לקבל הודעה כל פעם שעולה פוסט חדש לבלוג:

עקבו אחר הבלוג: פייסבוק | קבוצת פייסבוקאינסטגרם

מודעות פרסומת

היי בנות. אם נכנסתן לפוסט הזה אז אתן יודעות כמה נאחס זה להיות בעלת שיער שמן.. להיות עם שיער שומני זה לחפוף בבוקר ובערב הוא כבר מבריק ושמנוני. ואם לא מטפלים בבעיה היא רק מחריפה ויכולים להיווצר גם קשקשים בשיער. אז מה עושים עם שיער שומני? בעזרת המדריך הזה תלמדו מה גורם לשיער להיות שמנוני ואיך לטפל בו בצורה שהכי מתאימה לו.

מה גורם לשיער שומני

עודף שומן בשיער מופיע בדרך כלל משתי סיבות: בעיות בקרקפת או הרגלי טיפוח לא מתאימים. יש גורמים נוספים שמשפיעים על השומניות של השיער וכדי להגיע לשורש הבעיה, תצטרכי להבין את המדע שמאחורי צמיחת השיער. לכל נקבובית בעור יש בלוטת חלב, וכך גם בקרקפת. בלוטות החלב מפרישות חומר שומני שנקרא סבום, והוא מה שמעניק לשיער את הברק הטבעי שלו. הסבום שומר על שיער בריא ושומר עליו מלהתייבש ולהיסדק. שיער שומני הוא שיער שבלוטות החלב בקרקפת שלו מייצרות עודף סבום. זה גם מה שגורם לעור פנים שומני אגב.

ייצור מוגבר של סבום יכול להתרחש מכמה סיבות, זה יכול להיות תורשתי, הורמונלי, תלוי אקלים, אורח חיים או עונות השנה. גורמים נוספים יכולים להיות תזונה לקויה, טיפול לא נכון בשיער וגם תרופות מסוימות יכולות להשפיע על כך.

מודעות פרסומת

שיער שומני – סיבות, פתרונות וכיצד למנוע

כאמור הגורמים לשיער שומני הם רבים אך יש מספר גורמים שאני רוצה להתמקד בהם:

שיער שומני אחרי החלקה

אחרי החלקה ניתן לקבל שיער שמנוני. מה כדאי לעשות אם השיער שמן מאוד אחרי החלקה? בגלל שממליצים לא לחפוף הרבה עם החלקה אז זו באמת בעיה רצינית. הפתרון הראשון לשיער שומני אחרי החלקה הוא לחפוף פחות, ניתן להשתמש בשמפו יבש של אמיקה שמרענן את השיער בקלות ובמהירות, והכי חשוב ללא חפיפה. השמפו סופח שומניות מהשיער ללא חפיפה וכך תוכלי לרווח בין החפיפות ולשמור על ההחלקה.

הפתרון השני לשיער שומני אחרי החלקה זה לחפוף עם שמפו ומרכך שמתאימים לשיער שומני ולהחלקה. למותג השיער אמיקה ישראל יש סדרות טיפוח לכל סוגי השיער ולכל מטרה. למשל לשיער יבש מומלץ להשתמש במוצרים מסדרת המותג או סדרת השיקום של אמיקה. לשיער שומני אחרי החלקה אורגנית או החלקה רגילה, אני ממליצה להשתמש בשמפו ומרכך מסדרת הנפח של אמיקה.

שיער שומני בחורף

השיער בחורף יכול להיות אפילו יותר שומני. שיער שומני וקשקשים או קרקפת שומנית הן תופעות של החורף. בנוסף יכול להיווצר מצב של שיער יבש עם קרקפת שומנית או שיער שומני עם קרקפת יבשה. היום יש המון פתרונות לשיער שומני או קרקפת שומנית וזה כבר ממש לא בעיה.

מודעות פרסומת

בקרקפת שומנית ניתן לטפל בקלות בעזרת שמן ניקוי לקרקפת של אמיקה. השמן מנקה בעדינות את הקרקפת לפני החפיפה ועוזר לקבל קרקפת בריאה ומאוזנת. השמן מומלץ לשימוש 1-2 פעמים בשבוע. השמן לא מתאים לשיער שומני אחרי החלקה. במקרה שגם השיער שומני אני ממליצה להשתמש בשמפו מסדרת הדיטוקס של אמיקה שמתאים לשיער שומני (לא מתאים לשיער אחרי החלקה).

כמה פעמים כדאי לחפוף את השיער בשבוע

יותר מידי חפיפות יכול להיות סיבה לשיער להיות שומני כי זה גורם לשיער לייצר יותר סבום. לכן לא מומלץ לחפוף את השיער יותר מפעם ביום. חשוב לשטוף היטב את השיער במים כדי להסיר היטב את השמפו והמרכך. כדאי להשתמש במים קרים כי מים חמים ממריצים את בלוטות החלב. אז כמה פעמים מומלץ לחפוף בשבוע? אין לכך תשובה חד משמעית כי את צריכה ללמוד את השיער שלך ומה שטוב לו. עם זאת, חשוב שהשיער יהיה נקי ולכן מומלץ לחפוף 2-3 פעמים בשבוע לפחות, מומלץ לחפוף גם אחרי פעילות ספורטיבית או כל פעילות אחרת שמלכלכת את השיער.

טיפים איך למנוע שיער שומני

במקום לייבש את השיער עם מייבש שיער, תני לו להתייבש באוויר הפתוח, או לפחות השתמשי באפשרות הקרה ביותר במייבש שיער. כמו מים חמים, גם האוויר החם מעודד את ייצור השמן.

הימנעי מלגעת בשיער כי בידיים יש שמנוניות ולכלוך שאת פשוט מדביקה לשיערך. גם סירוק יתר יכול לגרום לשיער להיות שומני אז מומלץ להפחית את השימוש במברשת השיער. אני למשל מכורה ללהעביר את האצבעות בשיער וזו אחת השגיאות הנפוצות! אני מאוד מתאמצת להיגמל מכך אבל הוא ממש נעים למגע אז קשה 🙂

עוד דבר שכדאי לוודא – שהתזונה שלך נכונה. לצריכה של ויטמינים מסוג B יש קשר ישיר לרמת ייצור הסבום. לכן שימי לב שאת מקבלת מספיק ויטמינים מקבוצת בי כדי שיעזרו לך במאבק בשיער שמנוני.

אם כל הדברים האלו לא שיפרו את מצב השיער שלך, כדאי לפנות לרופא לבדוק סיבות אחרות לשיער השומני, במיוחד אם יש לך גם קשקשים – זה יכול להיות סימן לסבוריאה ופסוריאזיס.

מודעות פרסומת

לאלף את השיער – מה עושים עם שיער שומני?

עכשיו שימו לב היטב, כל בעלות שיער שומני, אם אתן באמת רוצות להיפטר מהשמנוניות אתן צריכות לסבול קצת.. המטרה היא לאמן את בלוטות החלב לייצר פחות סבום. את הטיפול הבא עשיתי בעצמי והגעתי למצב של לחפוף כל שלושה ימים! אם לא תתייאשו בדרך גם אתן תצליחו.

כך נפתרתי משיער שומני

קודם כל משטר טיפוח לשיער שומני מתחיל בשמפו עדין וטבעי, מרכך קל משקל שיחזיר את הלחות לשיער מבלי לעודד מצב של ייצור יתר. הרבה פעמים השמנוניות שלך השיער נובעת משטיפה לא נכונה של השיער. חפשי שמפו ומרכך טבעיים שלא מכילים כימיכלים, מלחים, פראבנים ועוד מזיקים. מה שעזר לי זה שמפו עץ התה של אבלון ומרכך למון גראס של אקיור. והאמת, שזה היה לפני שהכרתי את המוצרים של אמיקה. לאחר שהצלחתי לרווח בין החפיפות הוספתי לסירוגין את השמפו ומרכך אגס ותאנה של אקיור, ועכשיו אני בשמפו לשיער שומני של אמיקה ועם כל מיני מסכות שיער של אמיקה לסירוגין.

השלב הבא הוא אחד הדברים הקשים שתצטרכי לעשות – לרווח בין החפיפות. אז אחרי שבחרת שמפו ומרכך חדשים צריך להתחיל לרווח בין החפיפות. באופן אידיאלי כדאי לחפוף כל 2-3 ימים, אני יודעת שזה נשמע כמו משימה ממש קשה אבל התוצאה משתלמת! אפשר להשתמש בכל מיני אבקות למיניהם או שמפו יבש של אמיקה שיספגו את השמן מבלי לגרות את הקרקפת כמו בחפיפה.

מודעות פרסומת

הפחתת תדירות החפיפה "מלמדת" את הקרקפת לייצר פחות סבום. זה לא כזה פשוט ולוקח זמן לקרקפת להסתגל למצב. בזמן ההסתגלות השיער שלך יהיה מבאס אבל אני מבטיחה לך שאת תהיי מרוצה ממנו אחרי זה! אני התחלתי באחד החגים הארוכים, פשוט לא חפפתי כל החג, גם ככה לא ממש יצאתי מהבית. אחרי החג חפפתי יום כן יום לא, ובסופש דילגתי על חפיפה אחת. כשראיתי שהשיער שלי הסתגל למצב החדש הוספתי עוד יום ללא חפיפה.

הצעתי פה המון פתרונות לשיער שומני, האם הצלחתן לטפל בשיער השומני? תספרו לי בתגובות אני אשמח לשמוע את החוויות שלכן. וגם אם יש שאלות ניתן להגיב ואני אענה.

המלצות נוספות לשיער שומני:

מודעות פרסומת

אהבתן את הפוסט? אשמח שתזמינו חברות לקרוא אותו גם 🙂

לכל הקודים והקופונים הבלעדיים לקוראות הבלוג – היכנסי מכאן!

אני מזמינה אתכן לעקוב אחר הבלוג בפייסבוק או באינסטגרם כדי להתעדכן בפוסטים החדשים ובמבצעים הכי שווים:

עקבו אחר הבלוג: פייסבוק | קבוצת פייסבוקאינסטגרם

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s